Mest nyskapende matprodukt

Posted in Nyheter

Nordlysmat i Alta er tildelt verdiskapingsprisen for Nord-Norges mest nyskapende matprodukt i 2004. Bedriften fikk prisen for produktet Barents Drikk. RBL Nord-Norge (Reiselivsbedriftenes Landsforening), Arktisk Meny og Matopplevelser i Nord står bak prisen som deles ut i samarbeid med Nordnorsk kompetansesenter Holt.

nyheter_thumbnailPrisen består av diplom og en sjekk på 25.000 kroner. Prisen ble delt ut i forbindelse med Arena Nord som ble arrangert i Bodø denne uken.

Konkurransen skal stimulere til nyskaping, produktutvikling og bedriftsutvikling innenfor matsektoren i Nord-Norge og bidra til å profilere kvalitetsprodukter fra landsdelen. Dette er en unik profileringsmulighet for bedrifter i Nord Norge. Produktene skal være nye, det vil si at de ikke er kommet i salg eller er først er kommet i salg etter 1. september 2003.

Produktene vurderes etter smak, konsistens, utseende og grad av nyskaping/innovasjon for selve produktet, produksjonsprosess og/eller presentasjon. I tillegg vurderes bruken og profileringen av nord norske råvarer og identitet samt markedspotensialet.

En håndplukket jury med bred faglig kompetanse har vurdert en rekke produkt som ble sendt inn. Juryen besto av Gunnar Andersen (Versthuset Skarven), Tore Mårli (MP Reklame og Kommunikasjon), Trond Svendgård (Restaurant Svendgårds) og Inger Teigstad (Innovasjon Norge).

Barents Drikk er en lekker saft eller drink-mix laget på mjødurt, einer og kvann. Smaker av sol og sommer, litt “tørr” og egner seg dermed ypperlig som drink-mix. Drikken produseres av Nordlysmat i Alta og Toril Bakken er ildsjelen bak. Hun er utdannet innen reiseliv, næringsliv og markedsføring og har gjennom års erfaring og generasjoners lærdom tilegnet seg kunnskap om sanking og foredling av mat fra naturen.

Barents Drikk skilte seg ut som en klar vinner og det ble understreket at produktet har et veldig stort potensial. –Du føler virkelig en smak av Nord-Norge når du nyter produktet, sa jurymedlem Tore Mårli da nyskapingsprisen ble delt ut.

Prisen ble i år ble delt ut for andre gang. I fjor vant Joachim Förster fra Østlia gårdsprodukter med reinsdyrsalami.